Jihad-prediker Waleed al-Tabtabai stiekem door Waqf uitgenodigd

0
79

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven mag de komst van zeven salafistisch predikers naar zijn stad verbieden. De rechtbank in Den Bosch heeft dat vandaag bepaald.

De conferentie zou plaats vinden van 24 tot 27 december en is georganiseerd door de stichting Waqf onder de titel ‘Dit is Mohammed’.

Dit jaar valt de verjaardag van de Profeet Mohammed op 25 december. De conferentie zou live te volgen zijn via www.islamtv.nl

Directeur van Waqf, Mohammed Nadr Rashwan El Damanhoury, is een Egyptisch-Nederlander. Hij nodigde het gezelschap van predikers uit,  onder wie sjeik Abdullah Al Muslih, Issam El-Bashir, Ratib Al Nabuls en Saad Al-Shahrani en Waleed al-Tabtabai.

Jihadprediker
Waleed al-Tabtabai, wordt ook wel de ‘jihad-prediker’ genoemd. Hij was eerder parlementslid in Koeweit en verloor zijn nationaliteit toen hij in de gevangenis belandde. Deze kreeg hij later terug waarna hij direct vertrok naar Syrië waar hij meevecht met extremistische groeperingen tegen het Assad-regime.

btabtabaei1

 Waleed al-Tababai, voert oorlog in Syrië.

De naam al-Tababai zou niet op de flyer noch op de website van Waqf zijn vermeld om politieke redenen. Burgemeester, Rob van Gijzel van Eindhoven heeft Waleed al-Tababai wel genoemd in zijn brief van 18 december 2015 aan El Damanhoury. 

Volgens een anonieme bron was Waleed al-Tababai uitgenodigd om geld in te zamelen in Nederland voor de gewapende strijd in Syrië die zou plaats vinden tijdens de conferentie in de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven.

Stichting Waqf was telefonisch onbereikbaar voor commentaar.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in