Jacques Monasch stapt uit de PvdA blijft in de Kamer

0
71

Jacques Monasch stapt uit de PvdA. Hij zal ook niet langer deel uitmaken van de fractie. Monasch kan zich niet langer vinden in de koers van de partij. Hij blijft wel in de Kamer. 

Monasch maakte zijn vertrek bekend op een persconferentie in Amsterdam naar aanleiding van het nieuws dat hij geen lijsttrekker van de partij gaat worden. De politicus gaat zich nog beraden op zijn toekomst. ,,Met zo’n Partij van de Arbeid kan ik niet verder.” Hij heeft ook zijn lidmaatschap van de partij opgezegd.

Door het vertrek van Monasch heeft de coalitie van VVD en PvdA geen meerderheid meer in de Tweede Kamer. De partijen beschikken na het vertrek van Monasch samen nog over 75 zetels in de Tweede Kamer, precies de helft. Dat de twee partijen de meerderheid kwijt zijn, lijkt geen direct probleem te zijn: op dit moment spelen weinig gevoelige zaken waar de coalitie geen steun heeft van andere partijen.

Monasch vindt de PvdA zich afkeert van de kiezer en van eerdere afspraken. Monasch gaat zich de komende tijd bezinnen op wat hij nu gaat doen. Hij weet nog niet of hij politiek actief wil blijven. Monasch benadrukte dat het hem veel verdriet doet om te bedanken als PvdA-lid: hij was lid vanaf zijn zestiende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in