Invliegen gastpredikers wordt aan banden gelegd

0
68

Voor gastpredikers uit het buitenland moet een werkvergunning worden aangevraagd. Als moskeeën dat niet doen, riskeren ze een boete van 8000 euro, heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) ze laten weten. Dat meldt het AD.

Tijdens de ramadan, die op 6 juni van start gaat, worden dagelijks lezingen gehouden in moskeeën. Omdat er in Nederland te weinig gekwalificeerde imams zijn, wordt vaak gebruikgemaakt van buitenlandse imams. Door deze maatregel wordt het erg lastig om goede predikers in te vliegen, waarschuwt voorzitter Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN).

Maar dat mag niet, aldus Asscher. Zelfs een eenmalige preek in de moskee wordt gezien als werk en daar moet het minimumloon voor worden betaald. ,,Deze wet is bedoeld om werknemers te beschermen. Het geldt voor alle werknemers uit het buitenland, niet alleen voor islamitische predikers,” zegt de woordvoerder van Asscher.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt dat moskeebesturen het verkeerde gevecht voeren. ,,Laat ze hun tijd en energie steken in het opleiden van Nederlandse imams, in plaats van imams uit Marokko uitnodigen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in