Debat: Intolerant tegen intolerantie!?

0
82

Op 1 februari organiseert Leefbaar Rotterdam om 20:00 uur in Zaal Staal (WTC Rotterdam) het debat ‘Intolerant tegen intolerantie!?’ over islamitisch extremisme.

Initiatiefnemer van het debat gemeenteraadslid Tanya Hoogwerf. Met het debat wil Hoogwerf  antwoorden op de vraag: hoe pakken we de voedingsbodem aan voor radicalisering?

Hoogwerf: “Leefbaar Rotterdam vindt dat de aanpak van islamitisch extremisme begint bij een mentaliteitsverandering.

Onder het mom van vrijheid van meningsuiting, diversiteit en tolerantie is het jarenlang not done geweest om je kritisch uit te laten over moslimextremisten die misbruik maken van de democratische vrijheden binnen onze rechtstaat, laat staan om hier een einde aan te maken. We moeten daarom leren intolerant te worden tegen intolerantie.”

Volgens Hoogwerf ligt de voedingsbodem voor radicalisering niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook hier. In veel gevallen is er sprake van zelf-radicalisatie via het internet, of indoctrinatie en/of ronseling door jihadpredikers die zeer lokaal opereren, maar tegelijkertijd ook zeer mobiel zijn. Van een brede en eenduidige aanpak is nog steeds geen sprake.

Wilt u het debat bijwonen? U kunt zich aanmelden door uw voor- en achternaam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) te sturen aan info@leefbaarrotterdam.nl o.v.v. debat. Aanmelden is verplicht en is mogelijk tot uiterlijk donderdag 28 januari 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in