IND: gaat ook in het weekend werken

0
109

De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst -IND-, gaat vanaf oktober ook in het weekeinde werken om de  vluchtelingenstroom het hoofd te kunnen bieden. Het is een noodmaatregel die de capaciteit van de dienst moet vergroten. Dat zegt hoofddirecteur Rob van Lint in een vraaggesprek met NRC.

Verdere uitbreiding van het personeel is eigenlijk noodzakelijk, maar op dit moment niet mogelijk. Nieuw personeel moet intern worden opgeleid en dat vraagt op dit moment te veel mankracht van de dienst. De IND is in korte tijd al enorm gegroeid: in maart, juni en augustus van dit jaar werden al nieuwe lichtingen van steeds honderd man aangenomen.

In de eerste acht maanden van dit jaar hebben 17.115 mensen een eerste asielaanvraag ingediend in Nederland, blijkt uit nieuwe van de IND. Daar komen dan nog eens 7.920 nareizende familieleden bij.

De IND blijft in ieder geval voor de duur van een half jaar zeven dagen per week draaien. Daarna moet worden bepaald of dat nog langer nodig is. ‘Mijn medewerkers staan niet allemaal te juichen, en dat is begrijpelijk’, zegt Van Lint. ‘Tegelijk is het nu absoluut 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in