Inclusive Works: vergroot kansen allochtonen jongeren op een baan

0
171

Sinds 2014 biedt Inclusive Works het INHOW programma:. Dit programma wil de kansen van allochtoneen jongeren in het vinden van een passende baan vergroten.

Dit gebeurt door het aanbieden van zeer intensieve coaching Nederlands aan hoog opgeleiden (hbo of wo) met een buitenlandse afkomst gedurende een periode van ongeveer vijf maanden.

De deelnemers worden begeleid door coaches met ruime werkervaring of een eigen bedrijf én een hoog niveau Nederlands. De aandacht wordt gevestigd op het gebruik van de juiste vocabulaire, zinsconstructie, grammatica en het voorkomen van veelvoorkomende fouten daarin.

Steeds vaker moeten allochtonen jongeren na het behalen van een studie op hbo of wo niveau een lange weg afleggen om een baan op dat niveau te bemachtigen. Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 23% van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 25 jaar met een buitenlandse afkomst werkloos is1. Dit percentage ligt voor autochtone jongeren in dezelfde leeftijdscategorie veel lager, namelijk 9,6%.

Werkgevers hebben vaak het idee dat kandidaten van een niet-westerse herkomst tekort zouden schieten in onder andere taalbeheersing en de wijze waarop zij zich tijdens een sollicitatiegesprek presenteren. Hierdoor komen zij vaak niet door de sollicitatieprocedure heen. 

Inclusive Works wil dat deze jongeren aan het eind van dit programma hun taalvalkuilen erkennen en deze zelfstandig (of met behulp van, bijvoorbeeld, het Groene Boekje of online middelen) verbeteren en op deze manier hun kansen op het vinden van een passende baan vergroten.

Het programma duurt ongeveer 5 maanden (10 opdrachten). De deelnemers betalen 50 euro per maand voor hun deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in