donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Incha’laah-cursus voor christenen over islam

Stichting Evangelie & Moslims biedt in september de cursus Incha’laah aan. Een basiscursus voor christenen over het omgaan met Neder-moslims.

Cees Rentier, predikant-directeur van Evangelie & Moslims, wil christenen steunen om moslims, te begrijpen. Niet alleen op cultureel vlak, maar ook vanuit religieuze kwesties. Waarin verschilt de islam van het christelijk geloof? Hoe kijken moslims naar het christelijk geloof? Hoe kun je een aan moslims uitleggen waarom de profeet Jezus naar de aarde gekomen is?.

Volgens Rentier in EO-visie, denken christenen dat de Koran is wat de Bijbel voor christenen is. En dat moslims de profeet Mohammed zien zoals christenen de profeet Jezus zien. Moslims denken volgens de predikant-directeur omgekeerd over christenen en dat veroorzaakt vaak misverstanden.

Incha’laah komt vaak terug in het heilige boek van de moslims, de Koran. De uitspraak is vooral bekend uit hoofdstuk/Soera 18 getiteld Al-Kahf/De Grot, vers/aya 23. God zegt daarin tegen de profeet Mohammed: Zeg en beloof niets tegen mensen zonder ‘als God het wil’ erbij te vermelden.

Met Incha’laah wil Rentier, christenen bijvoorbeeld helpen te begrijpen dat moslims de Koran vereren op een manier die christenen alleen gepast vinden voor Jezus. Als de christenen dat snappen, begrijpen ze misschien ook wel het onbegrip van moslims rondom de Bijbel.

Voor meer informatie over de cursus klik op de link: https://evangelie-moslims.nl/cursussen-publicaties/insjallah-cursus-voor-christenen-over-het-omgaan-met-moslims/