Het zou je dochter kunnen zijn…

0
79

Meld Misdaad Anoniem begint met een nieuwe campagne tegen gedwongen prostitutie. De campagne met de naam “Het zou je dochter kunnen zijn… in de greep van een loverboy”, is gericht op klanten en zorgverleners die werken met minderjarigen en verstandelijk beperkte mensen. 

De campagne is vooral online, maar er worden ook folders verspreid, zegt directeur Titus Visser van Meld Misdaad Anoniem in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens Visser moet de campagne bewustzijn creëren bij mensen uit de omgeving van iemand die gedwongen sekswerk moet doen. “Wij geven informatie over signalen die op prostitutie kunnen wijzen. Als mensen die signalen zien roepen wij op om dat te melden.”

Hulpverlener Jacqueline Kleijer is erg positief over de campagne: “Heel goed om mensen te attenderen op signalen die kunnen wijzen op misbruik.” Signalen kunnen volgens hem heel divers zijn van littekens op het lichaam tot opvallend gedrag. “Is iemand bijvoorbeeld vaak nachten weg, of gaat een meisje zich opeens heel anders kleden.” 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in