Het SMN eist excuses van Derksen en RTL Nederland

0
59

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) zegt met  afschuw kennis te hebben genomen van de discriminerende uitlatingen van Johan Derksen, sportverslaggever bij het RTL-sportprogramma Voetbal Inside. Zijn uitspraken als “Marokkaanse spelers krijgen de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens”, zetten aan tot discriminatie.

Het SMN is zich bewust van de oververtegenwoordiging van Marokkaanse Nederlandse voetballers in de eredivisie, maar ziet daar geen rechtvaardiging voor de uitspraken van Johan Derksen. Zijn uitspraken zijn niets anders dan een ‘vuile tackle van achteren’ op heel veel Marokkaans Nederlandse voetballers die met plezier hun sport beoefenen.

Volgens SMN draagt Derksen draagt op deze manier bij aan het verder stigmatiseren van de Marokkaanse Nederlanders en zet aan tot discriminatie. Derksen verdient hiervoor een rode kaart.

Het SMN eist excuses van zowel Derksen, als van de directie van RTL Nederland. Daarnaast overweegt het SMN om aangifte te doen en het OM te laten onderzoeken of Derksen om zijn uitspraken vervolgd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in