Het kabinet gaat discriminatie samen met werkgevers bestrijden

0
57

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is gebleken dat sollicitanten met een niet-westerse achternaam aanmerkelijk minder vaak voor een gesprek worden uitgenodigd dan gelijk gekwalificeerde kandidaten die bijvoorbeeld Mark of Marijke heten.

Tientallen werkgevers hebben afgesproken jongeren, waaronder migrantenjongeren, te helpen met banen, stages en leerwerkplekken. Komend jaar komen daar nog eens 100 nieuwe afspraken met werkgevers bij. Inmiddels hebben ruim 50 grote werkgevers, zowel publiek als privaat, afgesproken zich actief in te zetten voor meer diversiteit op de werkvloer.

Voortaan hebben alle contracten voor de inhuur van uitzendkrachten die de Rijksoverheid met een bedrijf sluit een antidiscriminatiebepaling. Het contract wordt beëindigd als een bedrijf zou worden veroordeeld voor discriminatie. Dit maakte minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend.

Het contract dat nu is ondertekend, is in samenwerking met de uitzendbranche ontwikkeld. Het opnemen van de antidiscriminatiebepaling in de contracten is een van de maatregelen die de Rijksoverheid neemt in de strijd tegen discriminatie.

Een andere maatregel tegen discriminatie die minister Asscher eerder aankondigde is de oprichting van een speciaal team bij de Inspectie SZW voor het bestrijden van arbeidsmarktdiscriminatie per mei 2015.  Het team gaat onderzoeken of een werkgever beleid voeren tegen discriminatie. Bij afwezigheid hiervan wordt de werkgever gedwongen dit alsnog op te stellen en kan zo nodig een boete worden opgelegd.

Den Haag
De gemeente Den Haag is op 1 januari gestart met een proef begonnen waarbij op vacatures kan worden gereageerd zonder de naam te vermelden. Den Haag gaat nu de proef verlengen. Dat zei wethouder Rabin Baldewsingh in een uitzending van het televisieprogramma Nieuwsuur.

De werkvloer bij bedrijven en overheidsinstellingen moet volgens Baldewsingh veel meer een afspiegeling zijn van de maatschappij. Hij wijst erop dat ruim de helft van de Haagse bevolking een bi- of multiculturele achtergrond heeft.

Lees ook: Mohammed doet het beter dan Matthijs op de arbeidsmarkt. http://demoslimkrant.nl/home/2016/02/8795.html 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in