Het Identair Verzet, bezet pand Eid Charity Rotterdam

0
178

Het Identitair Verzet stapt -naar eigen zeggen- in waar de overheid haar plicht verzaakt. In Rotterdam is een pand aangekocht door een salafistische organisatie die banden zou hebben met terroristische organisaties. Vanuit dit pand wil Eid Charity het salafisme verder gaan verspreiden in Nederland. 

Het Identair Verzet is overgegaan tot de bezetting van het  pand als signaal aan de overheid dat Nederlanders wel een streep in het zand durven te trekken. De actievoerders zeggen dat hun actie -de eerste is in een serie acties- om zoals zij het noemen “onzalige salafistische plan” tegen te houden.

“De organisatie die het pand heeft aangekocht, Eid Charity, wordt door verschillende landen in verband gebracht met de financiering van terrorisme. Woordvoerder van het salafistisch centrum in Rotterdam is Arnoud van Doorn. Een politicus die voor de islamitische partij zetelt in de Haagse gemeenteraad. Deze man is veroordeeld voor het verdelen van verslavende middelen aan kinderen.” Aldus Het Identair Verzet.

Met haar actie wil Het Identair Verzet “de politiek het spreekwoordelijke duwtje in de rug geven om linksom of rechtsom het centrum voortijdig te sluiten.”

De politie heeft zondagmiddag een eind gemaakt aan hun actie. Actievoerders waren op het dak geklommen van een schoolgebouw aan de Sikkelstraat in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in