Het gaat om de toekomst van ons land, verdorie!

0
48

Binnen de PvdA groeit de zorg over de felle toon bij de lijsttrekkerstrijd PvdA’ers kunnen er maar moeilijk aan wennen dat Lodewijk Asscher en Diederik Samsom die de afgelopen vier jaar samen het motorblok van de PvdA vormden, nu ineens tegenover elkaar staan.

Tijdens het tweede PvdA-debat tussen Asscher en Samsom is het er hard aan toegegaan. Bij een discussie over arbeidsmigratie en Europa werd Asscher zelfs uitgejouwd door een deel van het publiek, nadat hij Samsom er van had beschuldigd dat het hem ‘niet kan schelen’ dat mensen zich van Europa afkeren. Het publiek in Tilburg en ook Samsom reageerde afkeurend op die aanval van Asscher.  

Asscher ging op zijn beurt uit zijn slof tegen het boe-roepende publiek. ‘Gaan we iedere keer oe-oe-oe zeggen als er een meningsverschil is? Dat is belachelijk. Het gaat om de toekomst van het land verdorie! Mogen we dan met enige passie van mening verschillen.’

Asscher blijft benadrukken dat de PvdA ‘een onverantwoorde gok’ neemt als Diederik Samsom partijleider blijft. ‘Wilders en Rutte staan klaar om de buit te verdelen.’

Samsom probeerde in het debat juist de verschillen tussen hem en Asscher weg te vlakken. Regelmatig zei hij dat ze ‘samen’ hebben gestreden en dat hij het beleid van de minister van Sociale Zaken van harte ondersteunde. Hij vroeg de leden tijdens het debat in Tilburg ‘nederig’ om een nieuwe kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in