Haitham al-Haddad en Ahmad Salam zijn welkom in Almere

0
55

De bijeenkomst van Dawah-groep die aanstaande zondag gepland staat in Almere Buiten, mag van de burgemeester Weerwind van Almere doorgaan. 

Over het evenement was commotie ontstaan omdat de sprekers eerder extremistische uitspraken hebben gedaan. Een aantal politieke partijen had burgemeester Weerwind om een verbod gevraagd.

Eerder nam de voltallige gemeenteraad al een motie aan dat de burgemeester onverdraagzame salafistische predikers in de stad moet voorkomen.

Volgens de burgemeester is er samen met het Openbaar Ministerie en de politie daarom gekeken naar de bijeenkomst maar zijn er geen gronden om die te verbieden. De sprekers komen niet voor op de lijst van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Ook hebben ze geen strafbare uitspraken gedaan. Weerwind verwacht niet dat de openbare orde en veiligheid wordt verstoord.

Weerwind laat weten dat de bijeenkomst via een live-stream op het internet te volgen zal zijn. Ook is er politie in de zaal aanwezig om te kunnen ingrijpen als dat nodig is.

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk noemt in Dichtbij.nl de beslissing van de burgemeester ’laf’. De fractie van VNL in de Tweede Kamer heeft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie inmiddels gevraagd de bijeenkomst in Almere alsnog te verbieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in