Gemeente Amsterdam treft schikking met Ait-Taleb

0
145

De gemeente Amsterdam trekt het gedwongen ontslag in van voormalig antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb en betaalt haar een schadevergoeding voor het leed dat haar is aangedaan.

In een gezamenlijke verklaring geven burgemeester Femke Halsema en de ex-ambtenaar nu echter aan dat er een ’gezamenlijke oplossing’ is gevonden. „De situatie waarin partijen na drie jaar terecht zijn komen en de toekomstperspectieven van mevrouw Ait-Taleb stonden bij dit overleg centraal. Daarbij hebben partijen onderkend dat mevrouw Ait-Taleb misschien meer distantie had moeten betrachten”, staat in het schrijven.

„In deze context hebben partijen overeenstemming kunnen bereiken over een minnelijke regeling waarbij het disciplinair ontslag is ingetrokken en vervangen door een beëindiging van het dienstverband op een neutrale grond en over maatregelen gericht op haar terugkeer naar een nieuwe functie in de maatschappij. De gemeente wil daarmee niet alleen mogelijk maken dat mevrouw Ait-Taleb zich opnieuw maatschappelijk dienstbaar zal kunnen maken, maar zich daar ook voor inzetten. Daarnaast zetten de gemeente en mevrouw Ait-Taleb hun dialoog voort om te bezien welke lering de organisatie kan trekken uit hetgeen haar is overkomen.”

Hoe hoog het bedrag is, wordt om privacyredenen door burgemeester Halsema niet gemeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in