Geert Wilders is welkom in Australië

Terwijl justitie in Oostenrijk een onderzoek is begonnen naar Geert Wilders. Omdat hij een paar maanden geleden de Koran op een congres in Wenen vergelijk met het boek Mein Kampf van Adolf Hitler.

Ligt de Australische regering de PVV-leider geen strobreed in de weg als hij het land in oktober wil bezoeken. Wilders is uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe anti-islampartij, de Australian Liberty Alliance in Perth. 

De Australische minister van Immigratie Peter Dutton zegt geen beletsel te zien voor de komst van Wilders. ‘Een visum wordt verstrekt op basis van de wet, niet op basis van emotie. Wij zijn een tolerant volk’, aldus Dutton.

De Australian Liberty Alliance wordt op 20 oktober opgericht. Wilders is gevraagd als belangrijkste spreker. De nieuwe politieke partij staat naar eigen zeggen voor ‘individuele vrijheid, een kleine overheid, Westerse waarden gebaseerd op joods-christelijke en humanistische waarden en een geïntegreerde multi-etnische samenleving’.

Volgens de partij wil de islam zich opdringen en niet-islamitische samenlevingen overheersen. Oprichter Debbie Robinson zegt dat mensen bewust niet praten over de negatieve aspecten van de islam, omdat Australië te politiek correct is geworden.