Geen bedevaart naar Mekka zonder de verplichte vaccinatie

0
104

Van maandag 21 september tot en met zaterdag 26 september vindt de Hadj plaats. Dit jaar zullen weer veel moslims uit de hele wereld deelnemen aan deze jaarlijkse bedevaart naar Mekka.

Voor iedereen die daaraan deelneemt is de vaccinatie tegen Meningokokken (ACW135Y) verplicht. Voor deze vaccinatie kunt u terecht op de Vaccinatiepoli in uw ziekenhuis in de buurt.

De vaccinatie heeft u nodig voor de aanvraag van een visum voor Saudi Arabië en is drie jaar werkzaam. De kosten voor deze vaccinatie bedragen 70 euro, kosten voor het consult en vaccinatieboekje komen daar nog bij.

Meningitis. Wat is het?
Meningitis (hersenvliesontsteking) kan veroorzaakt worden door virussen of bacteriën. Bacteriële meningitis wordt ook wel een meningokokken meningitis genoemd en wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria meningitidis. De bacterie bevindt zich gewoonlijk in de neus en keelholte van gezonde mensen.

Wat merkt u ervan?
De eerste verschijnselen van een meningokokken meningitis zijn een grieperig gevoel met hoge koorts, braken, spierpijn en hoofdpijn. Signalen die op een ernstige ziekte wijzen zijn: nekstijfheid (pijn in de nek bij het buigen van het hoofd) en kleine bloedingen in de huid, die niet weg te drukken zijn. De ziekte kan zeer snel verlopen en soms de dood tot gevolg hebben.

Hoe kunt u het oplopen?
De bacteriën die een meningitis kunnen veroorzaken komen overal ter wereld voor. Reizigers die gedurende langere tijd in nauw contact komen met lokale bevolking in deze gebieden hebben een groter risico om besmet te worden. De bacterie kan via hoesten en niezen van mens op mens worden overgedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in