Fuck de PVV

0
88

De Groningse muzikant Obed Brinkman wordt op internet uitgescholden voor ‘landverrader’, ‘uitkeringstokkie’ en ‘frikandel’. Reden is zijn nieuwste nummer: ‘Fuck de PVV’.

,,Echt subtiel heb ik het niet gezegd maar de PVV beledigt al jaren lang iedereen. Nu wilde ik wel eens terugbeledigen”, zegt Brinkman. In het nummer noemt hij PVV’ers onder meer neofascisten.

Brinkman publiceerde het nummer vrijdag 20 november op YouTube onder zijn alias O-Bat. De dag daarop werd het opgepikt door weblog GeenStijl en PVV-kamerlid Martin Bosma. Gevolg was honderden woedende reacties op Twitter, GeenStijl en onder de clip van het nummer op YouTube.

Op YouTube schakelde de muzikant de commentaarfunctie onder de videoclip uit. Internetters hadden zijn telefoonnummer gedeeld in de reacties en hij ontving voicemailberichten en smsjes van ziedende PVV-aanhangers. ,,Wat daarin werd gezegd liep echt de spuigaten uit.”

Brinkman had wel wat reacties verwacht maar niet zoveel en zulke heftige. ,,Toch sta ik nog steeds achter het nummer.” In het Dagblad van het Noorden, zegt Brinkman dat hij niet bang is maar, ,,het doet me wel wat”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in