Frankrijk koerst op erkenning Palestijnse staat

0
80

Als het in de komende weken niet lukt om tot een tweestatenoplossing te komen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen, zal Frankrijk een Palestijnse staat erkennen. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius vrijdag gezegd.

,,Frankrijk treft in de komende weken voorbereidingen voor een internationale conferentie om de twee partijen en hun Amerikaanse, Europese en Arabische partners samen te brengen, met name om tot een tweestatenoplossing te komen,” zei hij.

Het parlement van Griekenland stemde in december vorig jaar unaniem voor een resolutie die de regering oproept om Palestina te erkennen. Zweden was in 2014 het eerste West-Europese land dat Palestina officieel erkende. Het Zweedse parlement hoopte onder andere dat andere landen dit voorbeeld zouden volgen.

Tot nu toe hebben ongeveer 135 landen in de wereld Palestina als soevereine staat erkend. De meeste westerse landen willen dat pas doen als Palestijnen en Israëliërs een vredesverdrag gesloten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in