Frankrijk financierde terroristen via cementfabriek Syrië

Een TRT World-documentaire naar de affaire van Lafarge onthult een schokkende waarheid, dat de terreuraanslagen van 2015 in Parijs verband houden met de Lafarge-cementfabriek in Syrië en de deals die zijn gesloten met de terroristen van Daesh en de Koerdische Arbeiderspartij (PKK).

Volgens de TRT World-documentaire, onderdeel van de Turkse publiek omroep, heeft tussen 2011 en 2015 een cementfabriek van het Franse bedrijf Lafarge miljoenen dollars doorgesluisd naar gewapende groepen in Syrië, waaronder terroristisch groepen Daesh en de PKK. Uit de documentaire blijkt dat de fabriek in Syrië in feite een dekmantel was voor de Franse geheime diensten.

Honderden gelekte documenten tonen aan dat de Franse regering op de hoogte was van de deals tussen het bedrijf en de terroristisch groepen Daesh en de PKK, en dat Parijs fabrieksmanagers aanstuurde over hoe het geheim te beschermen.

Diplomatieke nota’s van de Franse ambassade in Jordanië naar Parijs informeren verschillende instellingen binnen de Franse staat over de deals met Daesh. Onder de geïnformeerde mensen was de voormalige Franse minister van Economie, de man die nu de president van Frankrijk is, Emmanuel Macron.

De gelekte documenten onthullen ook het bestaan ​​van een andere handlanger, een investeringsbank van de Europese Unie die de cementfabriek van Lafarge in Syrië voor 45% financierde en daarmee haar eigen sancties overtrad.