Frank van der Linde doet aangifte tegen Ebru Umar

0
71

Activist Frank van der Linde heeft aangifte gedaan tegen Ebru Umar, omdat Umar in zijn ogen aan het doorslaan is en ‘ronduit racistische taal’ uitslaat op Twitter. 

Zondag twitterde Ebru Umar onder meer: ‘kutmocros, ik haat jullie en ik haat jullie moslimbroeders en zusters ook’. Ze gebruikte eveneens de roemruchte ‘minder, minder, minder’ quote van Geert Wilders.

De boze tweets verschenen nadat de telefoon van Ebru Umar was gestolen toen zij aan het verhuizen was in Amsterdam. Schrijft het AD.

Marokkanen
Volgens Umar waren de daders Marokkanen die haar op straat aan het filmen waren. Toen ze haar telefoon pakte en ook begon te filmen, werd naar eigen zeggen haar mobiel uit haar handen geslagen en gestolen. In haar column in de Metro schreef ze vanochtend dat ‘Mocro’s over het algemeen als volk bekend staan om crimineel gedrag’.

Van der Linde: ,,Ik begrijp voor haar woede als haar telefoon wordt gejat, maar dat mag niet doorslaan in gegeneraliseerde woede naar een groep mensen, in dit geval Nederlanders van Marokkaanse afkomst en of moslims.” “Ze scheert alle Marokkanen over één kam. Waar is deze dame mee bezig? Ze slaat volledig door.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in