FIFPRO waarschuwt voetballers voor zeven landen

0
655

De vereniging van contractspelers (FIFPRO) heeft vandaag een transferwaarschuwing gegeven die professionele voetballers afraadt om te tekenen voor clubs in Algerije, China, Griekenland (Super League 2), Libië, Roemenië, Saoedi-Arabië en Turkije vanwege systematische en wijdverbreide contractuele schendingen.

In Roemenië en Turkije blijven contractuele schendingen door meerdere clubs – waaronder het niet betalen van salaris – een al lang bestaand en terugkerend probleem.

Het grote aantal clubs in Roemenië dat insolventieprocedures aangaat, blijft ernstige gevolgen hebben voor spelers, waardoor ze in eindeloze insolventieprocedures terechtkomen met weinig tot geen kans op een schadevergoeding.

De afgelopen twee jaar is Griekenland het land geweest met het grootste aantal spelers die een aantal van hun onbetaalde lonen willen krijgen van het FIFA Player Protection Fund.

Niet-betaling van salarissen is ook een terugkerend probleem voor spelers in Algerije, China en Saoedi-Arabië.

Met betrekking tot Libië maakt FIFPRO zich steeds meer zorgen over het groeiende aantal buitenlandse spelers dat in het land is gestrand omdat clubs die hen in dienst hebben weigeren de relevante documentatie te verstrekken om te vertrekken.

De Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels (FIFPRO) is de wereldwijde vertegenwoordigende organisatie voor 65.000 professionele voetballers.