Farshad Bashir gaat de Tweede Kamer verlaten

0
64

Farshad Bashir keert bij de volgende verkiezingen niet terug op de kandidatenlijst van de SP. Het voormalig raadslid van Leeuwarden wil ‘fris’ de Kamer verlaten. Dat schrijft de Leeuwarder Courant

Bashir, nu 28 jaar, kwam in januari 2008 als jongste Kamerlid ooit in de landelijke politiek. Hij was toen net één dag twintig jaar waar de gemiddelde leeftijd 50 jaar is.

Bashir noemt het ,,een voorrecht om Kamerlid te zijn. Je zet je in voor Nederland en de wereld. Je hebt de mogelijkheid om je land te verdedigen. Ik kan het nog wel een periode volhouden, maar ik wil op een fris moment vertrekken. Je moet niet op een moment komen dat je bij het meubilair gaat horen.’’

Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. ,,Daar ga ik me nu ook nog niet mee bezighouden. Bewust niet. Ik ben Kamerlid tot de volgende verkiezingen’’, aldus Bashir.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in