Familie uit Huizen heeft niets met jihad te maken

0
136

Een van de twee ‘Jihadgezinnen’ uit Huizen blijkt niets met de jihad te maken te hebben. Begin september al werd de zaak tegenMourad M., wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. M. werd onder meer verdacht van het treffen van voorbereidingen voor een zelfmoordaanslag. Meldt de Volkskrant.

De ‘jihadaffaire’ heeft het gezin M. behoorlijk getraumatiseerd, vertellen de ouders Mourad en Engelina aan de Volkskrant. Hun kinderen werden vorig jaar augustus uithuisgeplaatst, zij werden gearresteerd en beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Burgemeester Fons Hertog van Huizen maakte hun arrestatie op een persconferentie bekend, waarna alle landelijke media berichten over de gezinnen ‘uit het kalifaat in het Gooi’.

Mourad en Engelina werden niet publiekelijk gerehabiliteerd toen hun zaak in september werd afgelegd. In een proces-verbaal van de politie van 15 april staat dat het geluidsfragment, waarop die verdachtmaking was gebaseerd, ‘meer dan vermoedelijk’ slaat op om een Arabische radio- of televisienieuwsuitzending die op de achtergrond aanstaat. Het fragment duurde 17 seconden en was van erbarmelijke kwaliteit. Mourad en Engelina kregen dat proces-verbaal pas op 30 november te lezen.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in