Ex-president Tunesië krijgt belangrijke Italiaanse prijs

0
54

De voormalige Tunesische president Moncef Marzouki is door de Italiaanse Ducci Foundation Award uitgeroepen tot de belangrijkste moslim in 2016. Marzouki was oprichter van het Congres voor de Republiek Partij en waarschuwde onder de dictatuur van Ben Ali voor catastrofes in zijn land.

De 70-jarige neuroloog Moncef Marzouki voorspelde dat het land geplaagd zou worden door armoede en jihadisten. De Ducci Foundation Award wordt jaarlijks toegekend aan drie internationale persoonlijkheden. Elk van hen vertegenwoordigt een van de heilige boeken van de islam, het christendom en het jodendom.

Ducci Foundation Award koos Marzouki voor zijn persoonlijke inzet voor vrede en co-existentie tussen de godsdiensten alsmede voor de verdediging van de mensenrechten. Tijdens de uitreiking op 30 maart 2016 in Rome zal Marzouki een lezing geven, getiteld  ‘Religie tegen het religieus extremisme’.

Marzouki is de eerste in Tunesië democratisch gekozen president na de revolutie. Hij staat bekend als seculier maar ook om zijn academische onderzoek in de religieuze sfeer en als voorvechter van de rechten van de mens in overeenstemming met de internationale wetgeving.

In 2013 koos het Amerikaanse tijdschrift Times Marzouki tot de honderd meest invloedrijke personen in de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in