EU Parlement voor wapenembargo tegen Saudi-Arabië

0
55

Het Europees Parlement heeft op de verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië in het voordeel van een EU-brede embargo gestemd. Een resolutie waarin wordt opgeroepen tot een verbod op alle wapens verkopen aan het land werd goedgekeurd door 359 stemmen voor en 212, met 31 EP-leden zich van stemming onthield.

De niet-bindende motie roept de lidstaten op om te stoppen met de verkoop van wapens aan het land, dat momenteel een alom bekritiseerde militaire operatie in buurland Jemen met hoge burgerslachtoffers voert.

Andrew Smith van de Campagne tegen Wapenhandel zei dat de verkoop van de Europese wapens aan de regio de oorlog in de regio alleen maar versterkt. “De giftige combinatie van de verkoop van wapens en politieke steun heeft bijgedragen aan brandstof, faciliteren en legitimeren de humanitaire ramp die in de regio plaatsvindt.”

“Europa en de wereld moeten niet voorbijgaan aan de onaanvaardbare dodental in Jemen, en het Europees Parlement heeft vandaag bekendgemaakt dat de beschuldigingen van schendingen van het internationaal humanitair recht door Saudi-Arabië in Jemen zo ernstig zijn dat het voortzetten van de verkoop van wapens een schending van de eigen EU gedragscode zou vormen. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in