Essalam moskee gebruikt de PvdA Rotterdam

0
85

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin wil opheldering over een videofilmpje waarin een persoon in de Essalam Moskee omstreden uitspraken zou doen over IS.

Wijntuin wil van het College van Burgemeester en Wethouders weten wanneer de uitspraken zijn gedaan, door wie en wat de moskee hiervan vindt. Meldt het AD.

Een vertegenwoordiger van de moskeegemeenschap op Rotterdam-Zuid laat aan De Moslimkrant weten: “de PvdA Rotterdam laat zich door het bestuur en de directie van de Essalam moskee gebruiken.”

Een andere bron laat weten dat de Essalam moskee het bewuste filmpje eerst heeft aangeboden aan een Rotterdamse politieke partij. Die wilde niks met het filmpje doen, waarna het filmpje is aangeboden aan de PvdA. 

De opgenomen woorden van een bijeenkomst vorig jaar zouden volledig uit hun context zijn gehaald. “De bijeenkomst duurde langer dan een uur. Dit is een fragment van enkele seconden. Het ging helemaal niet over IS, maar over de onderdrukking en de invloed van de Arabieren van het moskeebestuur richting de Marokkaanse gemeenschap.” 

Leden van de Stichting Gemeenschap vragen zich af waarom het bestuur en de directie, van de Essalam moskee, een jaar lang hebben gewacht om het filmpje van enkel minuten naar buiten te brengen: “Als wij IS zouden verheerlijken dan had het moskeebestuur en directie gelijk aangifte moeten doen en niet een jaar lang wachten.”

Volgens de stichting Gemeenschap die namens de moskeebezoekers in een juridisch gevecht zit, zijn het bestuur en de directie alles aan het doen om de “werkelijke eigenaren” te demoniseren en te labelen als IS aanhangers. 

De rechter oordeelde onlangs dat de Arabische bestuurders volgens de statuten nooit in het moskeebestuur hadden mogen plaatsnemen aangezien ze niet in de wijken van Rotterdam-Zuid woonachtig zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in