Erdogan aanhangers kunnen in Rotterdam niet vergaderen

0
67

De bijeenkomst die Turkse Nederlanders zondag in Rotterdam-West heeft gepland, gaat niet door. Dat heeft Radar de beheerder van het buurthuis besloten. 

De Raad van Turken in Nederland had op internet een oproep gedaan aan alle Turkse Nederlanders om naar het buurthuis Pier 80 in Rotterdam te komen. Het zou gaan om een bespreking van de strategie ten opzichte van organisaties die Turkse regering als terreurorganisaties worden gezien: de Gülenbeweging, de Koerdische PKK, IS en ‘Asala’ (een Armeense terreurgroep). 

Sefa Yürükel, de voorzitter van de Raad van Turken, is boos. In het AD zegt hij: ,,Hoe kan de gemeente zo’n beslissing nemen?. Het was helemaal onze bedoeling niet om mensen te bedreigen. Dat begrijpen ze niet. Het was een initiatief tegen terrorisme. Dit besluit is niet goed voor de democratie. We leven in een vrij land.”

Volgens Yürükel was de bijeenkomst bedoeld om te vergaderen over hoe men zich zou opstellen in het debat over de Turkse kwestie, die de gemoederen flink bezig houdt na de mislukte coup. ,,We zijn om zes uur gebeld op vrijdagavond”, zegt Yürükel. ,,Dat is uiterst onhandig en niet netjes. Het is voor ons nu heel lastig om nog een andere ruimte te vinden. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in