Egyptische minister ontslagen na heiligschennis

0
59

De Egyptische minister van Justitie is ontslagen nadat hij in een live uitzending op televisie had gezegd dat hij zelfs de Profeet Mohammed zou arresteren als hij de wet zou breken.

De uitspraak leidt tot verontwaardiging en woede in het Egypte waar de relatie van de machthebbers met de bevolking toch al onder druk staat. De uitspraak van de minister leidde tot verontwaardiging op Arabische sociale media en in Egypte, de thuisbasis
van de moslimbroeders en
de Al-Azhar Universiteit.

Premier Sharif Ismail zegt niet anders te kunnen dan de minister van Justitie, Ahmed al-Zend, uit zijn functie te ontslaan. Het ontslag werd bekend gemaakt in een korte regeringsverklaring.

De minister werd door een journalist live op de tv gevraagd of hij ook journalisten die hem hadden beschuldigd zou arresteren en opsluiten. De minister antwoorde: “Ik laat iedereen arresteren. Zelfs als het de Profeet is. Gods vrede en zegeningen zijn met hem,”.

Pas nadat de minister zich realiseerde wat hij had gezegd, stopte hij. “Ik vraag om vergeving van God,” zei hij toen, maar het was te laat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in