Egyptische cartoonist Islam Gawish opgepak

0
79

De Egyptische politie heeft de populaire cartoonist Islam Gawish vandaag opgepakt. Zijn advocaat stelt tegenover de krant al-Ahram dat Gawish is vastgezet omdat hij de machthebbers heeft bespot met een van zijn tekeningen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wees die lezing van de hand en stelde dat de cartoonist is opgepakt omdat hij “zonder toestemming een website runt”. Dat meldt de ANP.

Gawish had een vergunning moeten vragen aan het ministerie van Telecommunicatie. Volgens zijn advocaat heeft de politie geen enkele officiële verklaring gegeven voor zijn arrestatie. “Mondeling kreeg ik te horen dat Islam Gawish wordt beschuldigd van het gebruiken van communicatiemiddelen om cartoons tegen het regime te verspreiden”, aldus de raadsman, die sprak van een illegale aanhouding.

De cartoonist is beroemd in Egypte. Op Facebook volgen meer dan 1,5 miljoen mensen zijn pagina. Hij werd opgepakt tijdens een inval bij het Egypt News Network, waar hij voor werkt. Gawish’ tekeningen gaan doorgaans over sociale problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in