Eerste moskee-synagoge-kerk in Berlijn

0
129

Op het moment lijken de Abrahamitische geloven het jodendom, het christendom en de islam, het vaak niet met elkaar eens te zijn. Toch is er in Berlijn onlangs een nieuw project van start gegaan: plannen voor de bouw van een synagoge-moskee-kerk.

 

Het idee is om één plek te bouwen waar de drie religieuze stromingen allemaal kunnen komen voor hun diensten. Uiteraard is het idee dit niet tot de diensten te beperken. Het is de bedoeling ook ruimte en gelegenheid te scheppen voor interreligieuze ontmoeting. Het gebouw zal worden gebouwd waar nu de ruïnes van de oudste kerk van Berlijn, de Petrikirche (Sint Pieterskerk) te vinden zijn.

Het idee om de drie geloven onder één dak te brengen en ze hier te huisvesten is uniek. Dat is eigenlijk opvallend. Het is een zeer voor de hand liggend idee en toch is het nog nooit in praktijk gebracht. Misschien dat er over en weer weinig kennis bestaat over elkaars geloof.

Het is dan ook juist van belang dat een plek zoals deze er zou kunnen komen. Het is ook een van de doelstellingen van dit project, waar juist de gedeelde ruimte de mogelijkheid moet bieden voor de verschillende gelovigen om meer over het geloof van de ander te weten te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in