Eberhard van der Laan mag nog 6 jaar burgemeester zijn

0
53

Eberhard van der Laan blijft nog zes jaar burgemeester van Amsterdam. De gemeenteraad besloot woensdag de burgemeester voor herbenoeming aan te bevelen.

Van der Laan had in oktober al laten weten dat hij graag nog een tweede termijn als burgemeester van de hoofdstad wil aanblijven.

In een brief benadrukte hij dat hij ‘naast meer balans in de stad’ ook meer balans wil in zijn leven. ‘Dat betekent niet dat ik mij voor minder dan 100 procent zal inzetten, maar wel dat ik mijn tijd anders zal proberen in te delen zodat deze functie een voorrecht blijft, maar een minder zware wissel trekt op mijn privéleven en dat van mijn gezin.’

De gemeenteraad doet de aanbeveling tot herbenoeming formeel bij de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes. Uiteindelijk beslist de minister van Binnenlandse Zaken hierover. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in