Johan Derksen: veel clubs gaan naar de klote door Marokkanen

0
78

 Johan Derksen heeft maandag in het RTL-sportprogramma Voetbal Inside zijn vrees uitgesproken over de ontwikkelingen bij amateurclubs in Nederland. Volgens Derksen functioneren sommige clubs niet meer of verdwijnen ze zelfs door een te groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond. ,,Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat interesseert me dus geen reet”, aldus Derksen.

Volgens Derksen zijn er clubs ‘naar de klote gegaan’ omdat hun velden in de buurt lagen van plekken waar veel Marokkaanse gezinnen wonen. ,,Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen.”

Derksen: ,,Het werkt niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen. Er wordt nooit eerlijk over gesproken in dit land. Maar het is wel degelijk een probleem. Een veel groter probleem dan we met z’n allen willen onderkennen. Ik ben niet voor niets verhuisd uit Gouda waar veel Marokkanen wonen.”

In het AD verschenen vandaag een column van Hugo Borst. Borst signaleert in zijn column: ,,Ik heb het menig trainer off the record horen zeggen: niet te veel van die gasten in je ploeg.” En: ,,Durven we over deze gevoelige materie te praten? Ik denk dat dat nodig is.” Dat meldt het AD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in