DENK: wil met de discriminatiepolitie racisme bestrijden

0
58

De datum van 14 november is bewust gekozen het is precies twee jaar geleden dat de Kamerleden Kuzu en Öztürk van de PvdA moesten vertrekken en zo was DENK geboren.

Vandaag presenteerde DENK in Rotterdam haar verkiezingsprogramma. In het verkiezingsprogramma ‘Denkend aan Nederland’ staan honderd actiepunten, verdeeld over tien thema’s met als leidraad de inclusieve samenleving, waarin niemand die hier is geboren wordt gedwongen om te integreren, maar wordt geaccepteerd. Kuzu: ,,Integratie is alleen nog nodig voor nieuwkomers, niet voor mensen die hier al hun leven lang wonen.” 

Verder wil de beweging wil duizend agenten (de discriminatiepolitie) de straat op sturen om racisme te bestrijden. Er moet ook een racismeregister en diversiteitsquota komen. Wat betreft kindermisbruik deze zou volgens DENK voortaan bestraft meten worden met chemische castratie.

De beweging wil bovendien veel meer aandacht voor het koloniale verleden van Nederland. Ook is volgens DENK excuses nodig van de Nederlands staat voor het slavernijverleden. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in