De Vereniging van Imams Nederland wil veiligheidsmaatregelen

0
62

Vicepremier en minister van Integratie Lodewijk Asscher gaat zo snel mogelijk in gesprek met moslimorganisaties na dreigementen tegen meerdere moskeeën. Hij wil ze een hart onder de riem steken en kijken hoe de overheid kan helpen.

De Vereniging van Imams Nederland   -VIN- zegt in een verklaring dat zij de dreigementen ten zeerste betreurt en veroordeelt de racistische en terroristische daden tegen de moskeeën en de moslims. De VIN roept alle groepen van het maatschappelijk middenveld, om deze gruwelijke daden te veroordelen. Verder waardeert de Verenging van Imams Nederland de posities van de officiële instanties en ondersteuning voor de moslims in deze moeilijke tijden.

Als gevolg van de groei van racistische bedreigingen en het falen van zorg en een gevoel van onzekerheid bij veel moslims, roept de VIN de officiële instanties om een juridische procedures en veiligheidsmaatregelen om racistische bedreigingen tegen moslims en hun moskeeën te beteugelen. De verspreiding van racisme elimineert burgerschap, vrede en co-existentie tussen alle burgers en zaait alleen maar haat.

Minister Asscher reageerde al met afschuw. Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid, zo stelde hij over de dreigbrieven. PvdA-parlementariër Ahmed Marcouch wil een onderzoek naar de veiligheid van moskeeën en als het nodig is passende bescherming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in