De Rotterdamwet werkt niet

0
81

Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Blijkt dat de Rotterdamwet niet werkt. 

De Rotterdamwet moest in probleemwijken de leefbaarheid verbeteren en het gevoel van veiligheid vergroten. Met de wet kan de gemeente mensen zonder inkomen verbieden te gaan wonen in bepaalde kwetsbare wijken.

Dat is gelukt, maar de nieuwe inwoners die wel een inkomen hebben, zorgen niet voor een verbetering van de leefbaarheid. Er waren niet minder gevallen van vandalisme, geweld, inbraak en drugsoverlast in deze wijken.

Een ander doel: het spreiden van mensen zonder inkomen is ondanks de maatregelen niet van de grond gekomen. Het resultaat is juist dat mensen zonder inkomen en mensen met een relatief laag inkomen in dezelfde wijken terecht komen.

Ook blijven de mensen die geweigerd worden voornamelijk wonen in Rotterdam. Met de Rotterdamwet wilden bestuurders ook zorgen voor een spreiding over de Stadregio. Ook dat is niet gelukt volgens de onderzoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in