De nacht van de Arabische literatuur

0
101

Hoeveel weet jij eigenlijk over kunst en literatuur uit de Arabische wereld? De mooie dingen uit deze cultuur blijven vaak onderbelicht. Tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur kun je je een avond lang onderdompelen in een Arabisch festival met heerlijk eten, debat, muziek en een echte Souk.

In samenwerking met El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseert De Nieuwe Liefde op zaterdag 26 november de eerste ‘Nacht van de Arabische Literatuur’: een jong, kleurrijk en stimulerend cultuurfestival. Centraal staat de kracht van het woord, de verbinding van culturen, gedeelde waarden en frisse, constructieve perspectieven op artistiek, politiek en maatschappelijk vlak.

Qua omlijsting waant de bezoeker zich op het bekende Djemaa el Fna (het centrale marktplein in Marrakech) met kraampjes voor henna tattoos, kalligrafie, sieraden, verhalenvertellers, boeken, muziek, Marokkaanse thee en heerlijk eten.

Jonge schrijvers, denkers, columnisten, journalisten, opiniemakers, uitgevers en kunst- en cultuurliefhebbers uit Nederland en de correspondenten uit de Arabische wereld kunnen elkaar ontmoeten en inspireren.

Een literaire grootheid uit de Arabische wereld opent de avond met een lezing: een bekende DJ sluit de ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ af.

Voor meer info klik op de link: http://denieuweliefde.com/programma/arabischeliteratuur/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in