De Kinderombudsman neemt het op voor Gláucio en Márcia

0
122

Kinderombudsman Marc Dullaert vindt het onacceptabel dat Gláucio (13) en Márcia (18) met hun familie deze week dreigen te worden uitgezet naar Angola.

Het gezin woont al vijftien jaar in Nederland, maar mag niet blijven, omdat de vader als militair mogelijk ernstige misdaden heeft gepleegd in zijn thuisland.

“De Nederlandse Staat heeft de belangen van deze kinderen duidelijk niet voorop gesteld bij deze beslissing”, aldus Dullaert.

De Kinderombudsman heeft al eerder aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van asielzaken laten weten dat hij vindt dat het gezin een verblijfsvergunning moet krijgen. De misdaden zijn volgens Dullaert nooit bewezen. Hij begrijpt daarom de beslissing van Dijkhoff niet.

“Márcia en Gláucio zijn de dupe van iets wat hun vader meer dan vijftien jaar geleden mogelijk heeft gedaan. Dit ligt buiten hun schuld, maar zij moeten hier wel de consequenties van dragen. Gláucio is hier geboren, zit in de brugklas en Márcia is net begonnen met haar rechtenstudie. Voor Marcia en Gláucio is deze zaak bijzonder schadelijk. Dit zijn Nederlandse kinderen en hun toekomst ligt hier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in