De Grote Ster in de orde van Jeruzalem voor Dries van Agt

0
135

Oud-premier Dries van Agt die dinsdag negentig jaar is geworden heeft een hoge Palestijnse onderscheiding ontvangen.

De Grote Ster in de orde van Jeruzalem is hem vandaag, op zijn 90ste verjaardag, toegekend door de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Rawan Sulaiman, hoofd van de Palestijnse Missie in Den Haag, overhandigde Van Agt vandaag een hoge Palestijnse onderscheiding, toegekend door de Palestijnse president Mahmud Abbas. De onderscheiding, de Grand Star – Order of Jerusalem, is een blijk van waardering voor Van Agts inzet voor Palestina en de Palestijnen. 

Sulaiman: “De Orde wordt toegekend aan de heer Van Agt als erkenning voor zijn vooraanstaande rol bij het bevorderen van de betrekkingen tussen Palestina en Nederland, en als waardering voor zijn inspanningen om het Palestijnse volk te steunen en hun rechtvaardige zaak voor vrijheid en onafhankelijkheid.”

Rawan Sulaiman, hoofd van de Palestijnse Missie in Den Haag op bezoek bij Dries van Agt.

 “De heer Van Agt is niet alleen de grootste ambassadeur voor Palestina die we ons kunnen wensen, ik ben ook buitengewoon trots dat ik hem mijn vriend mag noemen. Zijn vriendelijkheid, helderheid en kracht hebben mij de afgelopen jaren diep geraakt.

De voormalig minister-president is de oprichter van The Rights Forum, een kenniscentrum voor een rechtvaardig en duurzaam Nederlands en Europees beleid ten aanzien van de kwestie-Palestina/Israël. 

The Rights Forum gaat een Dries van Agt-prijs in het leven roepen. Deze prijs zal om het jaar op 10 december – de internationale Dag van de Mensenrechten en tevens, in 2009, de oprichtingsdatum van The Rights Forum – worden toegekend aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan vrede en rechtvaardigheid in Palestina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in