Arabische Liga: Hezbollah is een terroristische organisatie

0
54

De Arabische ministers van Buitenlandse Zaken hebben tijdens een vergadering van de Arabische Liga in de Egyptische hoofdstad Cairo. De Libanese Hezbollah als een “terroristische” organisatie aangemerkt.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Bahrein Mubarak Sayar zei dat “de beslissing door de meerderheid van de Universiteitsraad van de ministers is aangenomen. Libanon, Irak en Algerije hebben zich onthouden van stemmen.

De beslissing viel samen met een vergelijkbare resolutie uitgegeven door de Gulf Cooperation Council. Daar werden de leiders, personen, groeperingen en organisaties die aangesloten zijn bij Hezbollah tot terroristen te verklaart.

Koeweit kondigde straffen voor degenen die Hezbollah steunen of mee samenwerken ook via de sociale media. Eerder hadden de Arabische ministers van Binnenlandse Zaken, Hezbollah op de terroristen lijst geplaatst.

Hezbollah (Partij van God) is een politieke partij in Libanon en een militante beweging van sjiitische moslims. Hezbollah staat sinds 1992 onder leiding van de sjiitische geestelijke Hassan Nasrallah.

Hezbollah wordt gezien als een terroristische organisatie door onder meer de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Nieuw-Zeeland, Israël, en Australië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in