Dar al-Fahm: geheime locatie juist bedoelt om afgelasting te voorkomen

0
80

Sabeel Nederland en Dar al Fahm willen de vijfde retreat organiseren in Limburg in het weekend van vrijdagavond 8 april tot en met zondagmiddag 10 april. Om er voor te zorgen dat het evenement doorgang kan vinden hebben bieden organisatoren waar onder Dar al-Fahm voor gekozen om de locatie niet bekend te maken om een afgelasting te voorkomen.

De Limburgse kranten en andere media zoals De Telegraaf, schreven zaterdag over de bijeenkomst waar predikers ideologische training geven aan jonge moslims uit het hele land. De politie in Limburg gaf daarin aan weliswaar op de hoogte te zijn van de driedaagse bijeenkomst, maar erkende ook de exacte locatie niet te kennen.

Reactie Organisatoren
Dar al-Fahm laat weten: “Met verbazing hebben wij kennis genomen van een nieuwsbericht in de Telegraaf op zaterdag 2 april 2016 met als titel: “Geheime meeting salafisten in Limburg.” De Telegraaf slaat met de titel al direct de plank volledig mis. Een geheime meeting promoot je namelijk niet in het openbaar via social media en door middel van een flyer. Ook komt het zelden voor dat elke willekeurige persoon zich voor een geheime meeting kan inschrijven. De datum, de regio, de voertaal en zelfs het onderwerp dat besproken zal worden; alles is gepubliceerd. Niet bepaald een schoolvoorbeeld van een geheime meeting dus.

Als de Telegraaf onder woorden probeerde te brengen dat de locatie nog niet bekend is, dan klopt dat. Het toepassen van suggestief en verdachtmakend taalgebruik door media als de Telegraaf heeft bijgedragen aan dat besluit. Het lijkt vandaag de dag namelijk een trend te zijn om druk uit te oefenen op eigenaren van evenementenlocaties als er een Islamitisch evenement wordt gehouden. Om dit te voorkomen en het evenement, zoals wij al jaren evenementen organiseren, gewoon door te laten gaan hebben wij dit besluit genomen.

Ook is het zeer teleurstellend dat een medium als de Telegraaf geen enkele poging heeft gedaan contact met ons op te nemen om informatie te verifiëren of na te gaan in hoeverre het evenement werkelijk een geheim evenement is. Als organisatie zijn wij van Dar al-Fahm altijd uiterst transparant naar zowel journalisten als andere geïnteresseerden. Aldus Dar al-Fahm in een persbericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in