9.2 C
Staphorst
woensdag 21 februari 2024

Dankzij rechts kwam Kauthar in de Kamer

Het centraal stembureau (de Kiesraad) heeft vrijdag 26 maart in een openbare zitting officieel bekend gemaakt, welke kandidaat-Kamerleden in de Tweede Kamer zitting mogen nemen en welke met voorkeurstemmen recht hebben op een zetel in de Kamer.

De Kieswet verplicht gemeenten in Nederland om de verkiezingsuitslagen digitaal bekend te maken. Aan de hand van het aantal uitgebrachte stemmen per kandidaat was vorige week in de meeste gemeenten al uit te rekenen hoeveel voorkeurstemmen elk kandidaat heeft gehaald. Hierdoor was bekend dat Kauthar Bouchallikht naast andere kandidaten met voorkeurstemmen zitting kan nemen in de Kamer.

Op 10 november 2020 kopte deze krant als eerste in Nederland: Bouchallikht eerste Kamerlid met hoofdbedekking. Het bericht werd overgenomen door onderzoeksjournalist Carel Brendel die Bouchallikht ervan beschuldigde banden te hebben met de Moslimbroeders.

Het artikel van Brendel werd overgenomen door rechtse en traditionele media. Het zorgde bij rechts, populistisch en racistisch Nederland voor een golf aan kritiek op GroenLinks en partijleider Jesse Klaver. Klaver gaf niet toe en nam het kandidaat-Kamerlid met hoofdbedekking in bescherming.

Liever slechte publiciteit dan geen publiciteit
Omdat haar achternaam moeilijk op de Hollandse tong ligt werd Bouchallikht bekend onder Kauthar. De aanval van rechts Nederland zorgde er voor dat er als tegenreactie aan de andere kant van het maatschappelijke en politieke spectrum Kauthar steunden, juist vanwege haar gehate hoofdbedekking.

Kauthar is geen grote bekende binnen de moslimgemeenschap. Het enorme aantal voorkeurstemmen van 27.038 heeft zij vooral te danken aan links Nederland, en gek genoeg ook van progressieve Neder-moslims die de aanval op islam en moslims zat zijn.

Ik betwijfel of Kauthar zoveel stemmen zou hebben gehaald als rechts Nederland haar met rust had gelaten. Niet GroenLinks maar rechts, populistisch en racistisch Nederland heeft onbedoeld geschiedenis geschreven. Door hun aanval komt Kauthar in de Kamer.  

GroenLinks en Kauthar kunnen gerust een bos bloemen sturen naar Carel Brendel, de aanstichter van het vuurtje.

Lees ook: https://demoslimkrant.nl/bouchallikht-eerste-kamerlid-met-hoofdbedekking