Chingboy Baudet

0
221

Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. En toch zien we vaak juist degenen die verbaal flinke klappen uitdelen, huilie huilie doen als zij klappen krijgen.

 ‘Man up’, Baudet, zoals Amerikanen dat zeggen. Hoe vaak ga je als een klein kind weglopen als een opmerking of sommige vragen je niet bevallen?

De eerste keer kan je goedkoop scoren met zo’n gimmick als verrassingstactiek, de tweede keer werkt dat foefje niet meer en de derde keer ben je een sneu type dat alleen kan weglopen als het hem te heet onder de voeten wordt. En dat noemt zich een politicus?

Donderdagavond liep de leider van Forum voor Democratie voor de zoveelste keer weg bij een uitzending. Eerder liep hij weg bij een radio-interview met Simone Weimans tijdens een uitzending van Met het oog op morgen. Baudet was ontevreden dat hij te weinig ruimte kreeg om op propagandistische wijze zijn partij te promoten. Tja, wat een onderschatting van de journalistieke kwaliteiten van Weimans als Baudet wat anders had verwacht. Enkele maanden na dat akkefietje met Weimans was Emma Wortelboer aan de beurt. Midden in een interview voor het tv-programma De Vooravond liep Baudet weer weg. Hij vond de toon van de vragen ‘irritant en niet empatisch’. U hoort het goed, Baudet verwijt een ander gebrek aan empathie. Grapje toch?

Wat ik wel kan begrijpen is dat Baudet het niet zag aankomen dat hij bij Jinek stevig aangepakt zou worden. Eva Jinek staat erom bekend rechtse politici met fluwelen handschoenen aan te pakken. Kunt u zich de knusse uitzending met PVV-voorman Geert Wilders herinneren waarin hij gezellig mocht vertellen over zijn katten, zonder enige kritische vragen over politiek te hoeven beantwoorden? Wellicht dat Baudet ervan uitging dat ook hij zo’n makkelijke avond tegemoet zou gaan. Maar helaas. Cabaretier Martijn Koning dacht er anders over.

In een roast, het is bekend dat Koning pittige uitspraken over niemand schuwt, werd Baudet vakkundig gefileerd. Dat de leider van FvD de roast niet humoristisch vond, kan. Over humor valt niet te twisten. Maar ik snap het niet dat Baudet beledigd is. In Nederland moet je toch alles kunnen zeggen? Geldt zijn “credo vrijheid van meningsuiting boven alles” alleen als het gaat over anderen?

Hij mag wel zeggen ‘je wilt niet dat je zus thuiskomt met een neger’ maar als uitspraken hem en de zijnen raken, gelden er ineens andere normen? Wat een hypocrisie. Een volledige bevolkingsgroep beledigen is toegestaan maar het “tere egootje” van Baudet moet wel gespaard worden?

Dat rechts Nederland met hem meehuilt was te verwachten, dat deel van Nederland is kampioen meten met twee maten en heeft vaak last van selectief geheugenverlies. Daarom is het goed hun geheugen op te frissen met de recente uitspraken (afgelopen maand) van Freek Jansen, kandidaat Kamerlid FvD, rechterhand van Baudet en voorzitter jongerentak FvD, waar Thierry Baudet het roerend mee eens was. https://www.ad.nl/video/kanalen/radio-en-tv~c526/series/tv-fragmenten~s1312/fvd-er-freek-jansen-bij-danny-ghosen-over-racistische-apps~p197096

Door de ontstane commotie haastten RTL en Jinek zich vrijdag om hun handen af te trekken van de roast van Martijn Koning. Maar hoezo? Wat heeft Koning gezegd wat niet door de beugel kon? Hij verdient juist complimenten voor zijn optreden. Het is toch dolkomisch om de exacte woorden van Baudet op hem en de zijnen te projecteren?

Wat Koning deed is Baudet confronteren met zijn eigen uitspraak over “homeopatische verdunning van het Nederlandse volk” door hem erop te wijzen dat het bij hem al gaande is omdat er Indonesisch bloed door zijn aderen stroomt. Op vakkundige wijze iemand trakteren op een koekje van eigen deeg is kennelijk voor RTL en Jinek over de schreef gaan. Onbegrijpelijk.

Ik vond het een briljant optreden van Martijn Koning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in