CDA Partijbestuur draagt Sybrand Buma voor als lijsttrekker

0
65

Het partijbestuur van het CDA heeft unaniem Sybrand Buma voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.

Partijvoorzitter Ruth Peetoom is verheugd over de voordracht van Buma: “Sybrand Buma heeft zich in de afgelopen periode voluit gemanifesteerd als politiek leider van het CDA. Hij is betrouwbaar, daadkrachtig en een authentiek christendemocraat. Zijn leiderschap wordt binnen en buiten de partij alom gerespecteerd”.

Buma noemt het “een eer en een voorrecht” om lijsttrekker van het CDA te zijn. “Het CDA heeft de afgelopen jaren laten zien dat er een alternatief is voor dit VVD/PvdA kabinet. Ik zie nu al uit naar een mooie campagne, samen met alle CDAkandidaten, leden en vrijwilligers”.

De enkelvoudige voordracht van Buma is conform het advies van de Adviescommissie, die onder voorzitterschap van oudpartijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gesprekken heeft gevoerd met drie kandidaten die zich hadden aangemeld voor de lijsttrekkersverkiezingen.

Op basis van de profielschets, die eerder door het partijbestuur voor de beoogd lijsttrekker is vastgesteld, was de Adviescommissie unaniem van mening dat alleen Buma voldeed aan alle vereisten uit deze profielschets. Op grond van de statuten bestaat er nog de mogelijkheid dat andere CDA-leden zich tegenkandidaat stellen. Dit kan tot 14 april 2016.

Indien zich geen tegenkandidaten melden, zal Sybrand Buma op het voorjaarscongres van 4 juni 2016 worden verkozen tot CDA-lijsttrekker voor de landelijke verkiezingen van volgend jaar maart 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in