Bolkstein: jihadimse heeft alles met de islam te maken

0
126

Onterecht koppelen autoriteiten gewelddadig jihadisme vaak los van de islam. De strijd tegen ongelovigen is juist een essentieel onderdeel van het islamitisch geloof.

Dat schrijft oud-VVD-leider Frits Bolkestein woensdag in een opiniestuk in de Volkskrant.

De VVD-coryfee verwijst naar een artikel van terrorisme-expert David Suurland in Liberaal Reveil, het maandblad van de liberale denktank TeldersStichting.

Uit ander onderzoek komt naar voren dat 27 procent van de islamitische inwoners van Groot-Brittannië sympathie had voor de aanslagen in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo. Daarnaast weigerde 24 procent het geweld af te keuren en vond 11 procent de aanslag terecht.

Wie bovenstaande zaken aankaart, zoals Suurland doet, wordt onterecht een ‘islamofoob’ genoemd. Bolkestein: ‘Voltaire heeft het christendom zijn kritiek niet gespaard. Mogen wij hem daarom christofoob noemen? De term islamofoob heeft tot doel het debat over de islam te smoren. Maar dat is het tegendeel van wat moet gebeuren.’

De VVD’er vindt dat het tijd wordt dat de islam zich gaat aanpassen aan deze tijd. ‘De islam moet zich aanpassen aan de moderne wereld. Een open debat gebaseerd op feiten en zonder vooringenomenheid is daarvoor noodzakelijk. David Suurland heeft daaraan bijgedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in