Blijven moskeeën tot 1 september dicht?

0
139

Het kabinet heeft besloten om de meeste coronamaatregelen te verlengen tot en met 19 mei. In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat voor aanpak er de periode daarna nodig is.

Voor alle evenementen waar een vergunning voor nodig is, zoals festivals en braderieën, zijn tot 1 september verboden.

Minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, maakte een Ramadan videoboodschap waarin hij de Nederlandse moslims feliciteerde met de vastenmaand Ramadan. In de video herinnert hij de moslims er ook aan dat  het Taraweeh gebed en het Suikerfeestgebed dit jaar niet plaats kunnen vinden in de moskee.

Met het Suikerfeestgebed, één van de twee erkende feestdagen in de islam, sluiten moslims officieel de vastenperiode in de maand Ramadan af. De Ramadan begint dit jaar op vrijdag 24 maart en eindigt op 22 of 23 mei. Dit valt na de einddatum 19 mei.

Het besluit van het kabinet om de evenementen tot 1 september te verbieden geeft een indicatie voor gebedshuizen en moskeebezoekers. In sommige moskeeën uit grote steden komen er namelijk meer dan vijftienhonderd mensen bij elkaar voor het vrijdaggebed.

Met de huidige cijfers rondom het coronavirus en de zorgvuldigheid van de overheid om alle 17 miljoen Nederlanders te beschermen, is het niet uitgesloten dat religieuze instellingen waaronder moskeeën tot 1 september dicht zullen blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in