10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Biden wil met hulp moslim-Amerikanen Trump verslaan

Joe Biden, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft maandag moslim-Amerikanen gevraagd hem te helpen om president Donald Trump te verslaan.

‘Ik wil uw stem verdienen, niet alleen omdat hij het niet waard is president te zijn’, zei de vermoedelijke presidentskandidaat tegen de deelnemers. “Ik wil met u samenwerken, zorg ervoor dat uw stemmen worden meegenomen in het besluitvormingsproces terwijl we werken aan de wederopbouw van onze natie.”

Biden herhaalde ook een belofte om een ​​verbod van de Trump-regering op reizigers uit verschillende overwegend islamitische landen in te trekken, en noemde het “gemeen”.

Verscheidene prominente moslim-Amerikaanse politici onderschreven Biden als president in een brief die voorafgaand aan de top door Emgage Action werd georganiseerd. Onder degenen die de brief hebben ondertekend, is Ilhan Omar, een van de eerste moslimvrouwen die in het congres werd gekozen.

Omar, diende als een spraakmakend surrogaat voor Bernie Sanders voordat hij in april de presidentiële race verliet – waardoor haar steun aan Biden mogelijk nuttig was omdat de voormalige vice-president moslimkiezers dit najaar wil mobiliseren.

De pro-Biden-brief van verkozen Amerikaanse functionarissen bekritiseerde een aantal binnenlandse en internationale beleidsmaatregelen van Trump, waaronder het reisverbod van zijn regering en zijn terugtrekking uit de nucleaire deal met Iran.

De moslim-Amerikaanse functionarissen prezen ook Biden’s agenda voor hun gemeenschappen. Naast andere doelen heeft Biden gezworen het reisverbod voor moslims ‘op de eerste dag’ in te trekken als hij wordt gekozen.