Beveiliging moskeeën in Zuid-Holland aangescherpt

0
104

De politie heeft de beveiliging bij zes Turkse moskeeën en centra in de regio Rotterdam opgeschroefd vanwege de opgelopen spanningen tussen Turken en Koerden.

Een week geleden werden bij de Turkse vereniging Versam aan de Zaagmolenstraat in Rotterdam twintig ruiten ingeslagen met behulp van honkbalknuppels en stenen.

 

De politie kon korte tijd later twee mannen uit Den Haag en een inwoner van Rotterdam aanhouden. Een dag eerder was er al brand gesticht. Bij een Turks buurthuis in de Jacob van Lennepstraat in Schiedam werden eveneens ruiten ingegooid.

Om verdere escalatie te voorkomen heeft de Rotterdamse politie besloten om een reeks maatregelen te nemen. Zo staat naast de Ayasofya Moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht een bus van de mobiele eenheid geparkeerd. „Dit moet kwaadwillenden schrik aanjagen”, zegt een bestuurslid van de moskee.

Er zijn ook geen agenten die vanuit de moskee een oogje in het zeil houden. Over cameratoezicht wil het bestuurslid zich niet uitlaten. Wel wordt er volgens hem door de politie extra gesurveilleerd. „Het is goed dat de politie het signaal serieus neemt.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in