Moskee bestuurslid geroyeerd na verheerlijken aanslag Brussel

0
53

Het bestuur van de Yesil Camii moskee in Dronten heeft de 27-jarige Ibrahim T. geroyeerd als bestuurslid van de moskee. Ook is T niet meer welkom binnen het gebedshuis. Het bestuur schrijft “om elke vorm van relatie tussen de moskee en Ibrahim T. te beëindigen’.

Dit nadat Ibrahiem. voor de tweede keer teksten op Facebook had gezet. Waarin hij na de aanslagen in Brussel IS prees en moedigde hij de terreurorganisatie aan meer bloed te vergieten.

Ibrahim T. had eerder dergelijke teksten op social media geplaatst. Hij kreeg hiervoor een mondelinge waarschuwing van het moskeebestuur. Toen er na de aanslagen in Brussel op dinsdag 22 maart opnieuw vergelijkbare berichten op zijn Facebookpagina verschenen, heeft het moskeebestuur hem vrijdag 1 april geroyeerd.

Het bestuur van de moskee kan zich totaal niet verenigen met T.’s denkbeelden. ‘Het is bekend bij de publieke opinie dat wij als bestuur van Druten Yeşil Moskee tegen alle vormen van geweld en terreur zijn, zonder onderscheid te maken in identiteit en doelstelling. Bovendien is het ook bekend dat wij een grote mate van inzet tonen in bestrijding van radicalisme en coöperatief optreden ten opzichte van de bevoegde instanties. De reden van ons bestaan is om individueel aan te tonen dat de Islam een religie is van vrede en tolerantie’, zo schrijft het bestuur in een verklaring.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in