Bestuur Platform Buitenlanders Rijnmond stapt op

0
124

Bestuursleden van het Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR) stappen op om de organisatie een nieuwe start te geven.

Dat melden bronnen binnen de migrantenkoepel. Woensdag werd bekend dat er voor de vijfde keer een onderzoek komt naar de financiën van de gesubsidieerde instelling. Dat meldt het AD.

Woordvoerder Camillo Spratt zegt dat de organisatie hard bezig was om te professionaliseren, maar door alle onderzoeken op achterstand is gezet. ,,Om nu snel te professionaliseren, heb je een nieuw bestuur nodig,”. Binnen welke termijn dit gaat gebeuren, is nog niet bekend. Ook wordt nagedacht over een nieuwe naam, omdat de huidige besmet is geraakt door alle negatieve publiciteit. Een naamswijziging ligt echter gevoelig bij de leden van het PBR. 

Het PBR kwam eind vorig jaar in de problemen toen de oud-voorzitter in het AD zijn oud-collega’s ervan beschuldigde met gemeenschapsgeld op reis te zijn geweest naar Marokko. Daarna bleek dat de organisatie tonnen aan eigen vermogen had opgebouwd door subsidies, fondsen en giften.

Dieper graven
Het college stelde diverse onderzoeken in naar eventuele malversaties, maar dat leverde niets op. Leefbaar Rotterdam nam daar geen genoegen mee en verzocht de Rekenkamer dieper te graven. Die concludeerde enkele maanden geleden dat de administratie niet deugde en het volstrekt onduidelijk was wat er precies met de gemeentesubsidie was gebeurd. Zelfverrijking van medewerkers en bestuursleden kon niet worden bewezen, maar werd ook niet uitgesloten.

Wethouder Schneider (Leefbaar, Integratie) wil daarom nu ook de administratie van toeleveranciers onderzoeken. Het PBR is bereid om hieraan mee te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in