10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Benetton lanceert ‘hijab’ voor dames en heren

Het wereldwijde Italiaanse modehuis, United Colors of Benetton, heeft de Unisex hijabs gelanceerd, voor dames en heren, in samenwerking met de Italiaanse rapper van Tunesische afkomst, Ghali Amdouni, bekend als Ghali.

Unisex hijabs zijn alleen verkrijgbaar in zwarte, gele, rode en groene kleuren in stretchstof. Op de hijabs is een kleine botsende print aan de linkerkant die het Benetton-logo combineert met Ghali’s G logo.

Unisex hijabs maakt deel uit van de “United Colors of Ghali” capsulecollectie, gemaakt door Ghali. De collectie werd gelanceerd tijdens de Milan Fashion Week in september onder de merknaam “United Colors of Ghali.”

De rapper en platenproducent, geboren uit Tunesisch ouders in Milaan, zei: “De hijab is een uniek kledingstuk dat ik heel graag wilde hebben. Toen ik een kind was, werd ik gepest op school, er was niemand om me te vertegenwoordigen. Ik ben het zat om te horen hoe alles wat Arabisch of Tunesisch is, wordt geassocieerd met iets negatiefs. Nu vind ik het belangrijk om te zeggen dat die diversiteit een meerwaarde is, het is wat mij uniek maakt.”

Het modehuis heeft naast positieve ook veel negatieve reacties gekregen. Een groep vrouwen bekritiseerden het door institutionele onderdrukking te roepen. Andere vrouwen zijn verdeeld in hun commentaar. Een groep moslims vindt het handig en makkelijk te dragen, anderen vinden dat het modehuis de moslimvrouwen beledigd, omdat het de religieuze functie die hijab vervult niet respecteert.Sommigen vergeleken het ontwerp van de hijab zelfs met het hoofddeksel van bankovervallers en Knights of the Crusades, de Orde van de Tempeliers een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten een Heilige Oorlog voerden tegen de moslims.